מרכזיית Asterisk היא מרכזיית ה-IP הנפוצה ביותר היום ומבוססת קוד פתוח. היא מאפשרת חיבור של טלפונים ניידים ונייחים באמצעות האינטרנט לרשת טלפוניה אחת הכוללת שלוחות, מענה קולי ויכולת הקלטות. המערכת מאפשרת גם חיבור למספר וירטואלי (שעלותו זולה) ובכך לקבל שיחות גם ממספרים קווים ו/או סלולאריים (כולל מספרים מקומיים בארצות שונות ומגוונות) ובכך להוזיל משמעותית עלויות של שיחות בינלאומיות. המאמר מיועד עבור משתמשים בפרטיים אשר רוצים לנהל שיחות עם יעדים בארצות אחרות בזול או בעלי עסקים קטנים המחפשים דרך זולה לנהל את הטלפוניה במשרד. המערכת קלה להתקנה ונוחה לתפעול ובעלת ממשק ניהול מבוסס דפדפן ככה שאין צורך ממשי בלדעת לעבוד עם לינוקס ובשל היותה מבוססת לינוקס ניתנת להתקנה כמעט על כל חומרה קיימת דבר המוזיל את עלויות התחזוקה. במאמר זה נעבור על התקנת המערכת על ידי שימוש בדיסק התקנה של Asterisk Now אשר מתאימה גם לחסרי נסיון או ידע בתחום ומאפשרת התקנה של מערכת מוכנה להפעלה.
לצורך ההתקנה נוריד תחילה את ההתקנה מכאן: http://www.asterisk.org/downloads/asterisknow ונצרוב אותה על גבי דיסק (ההתקנה אינה נתמכת מדיסק או קי).
המסך הראשון שיפתח בעת ההתקנה מציג לנו את אפשרויות ההתקנה השונות אני ממליץ (וכך עשיתי בעצמי) להשתמש באופציה הראשונה Install Full.
כעת נבחר באיזה סוג רשתות המערכת תתמוך והאם לשתמש בכתובת סטטית או דינאמית (ההמלצה כמובן היא לסטטית כלומר קבועה היות ומכשירים ברשת צריכים להתחבר אליה כדרך קבע).
בשלב הבא נתבקש להגדיר את כתובת ה IP אותה נרצה להקצות למערכת, בדוגמה שלפניכם הגדרתי הגדרה המבוססת על כתובת IP נפוצה מאוד ברשתות פרטיות בעולם. כתובת זו תשמש אותנה בהמשך בהתחברות לממשק הניהול של המערכת וכן להתחברות מהטלפונים והמערכות השונות.
כעת נתבקש לבחור את אזור הזמן בו נמצאת המערכת (לצורך סנכרון שעונים עם טלפון IP ועוד').
היות והמערכת משתמשת בשרת MySQL לצורך שמירת ההגדרות ואחסון נתוני המערכת נתבקש במסך הבא להגדיר סיסמה עבור "משתמש העל" עבור התקנת שרת ה MySQL.
במידה ונבחר סיסמה "קלה מדי" המערכת תציג לנו התראה ותאפשר לנו לחזור אחורה ולשנותה. המלצתי היא להשתמש בסיסמה חזקה המכילה שילוב של ספרות, אותיות גדולות וקטנות ולפחות תו מיוחד אחד (לדוגמא @ או ! או $ וכו').
כעת ההתקנה תתקין את הרכיבים הדרושים ובסיומה המחשב יאותחל
כעת המערכת תתחיל בעליה וכחלק מהתהליך גם יבדקו הקישוריות לאינטרנט.
זהו, ההתקנה הסתיימה לה, וכעת נעבור להגדרות ראשוניות ומבט על ממשק הניהול של המערכת.
כפי שציינתי ניהול המערכת מתבצע באמצעות ממשק אינטרנטי ידידותי ונוח לשימוש, על מנת להגיע אליו יש לפתוח את דפדפן האינטרנט ולהקיש את כתובת השרת. בעת הכניסה הראשונה נתבקש להזין פרטים לצורך הגדרת משתמש למנהל מערכת.
לאחר ההתחברות נקבל מסך דרכו נתחבר לאזורים השונים במערכת, במאמר זה נתמקד באזור הניהול:
המסך הראשי של אזור הניהול הוא לוח הבקרה בו ניתן לקבל מידע מקיף אודות מצב המערכת, התראות ועוד וכן תפריט המכיל את כל אופציות ההגדרה של המערכת.
עד כאן סקירת המערכת וההקתנה שלה. אני ממליץ בחום להכנס לאתר החברה המפתחת וללמוד שם עם באמצעות קורסים או מאמרים ומדריכים מצולמים על האפשרויות הרבות של המערכת.
אם בכל זאת תזדקקו למידע נוסף או שאלות בנושאים הקשורים להגדרת המערכת אנא השאירו פרטים בטופס המצורף ואשתדל לחזור אליכם בהקדם:
[contact-form-7 id="699" title="בקשות בנוגע למרכזיית IP"]
Leave a Reply